Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bietengazpacho met geitenkaas, stokbrood en rucola

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2439 Bietengazpacho Met Geitenkaas Ciabatta En Rucola

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 1 stuk(s) Groene paprika
  • 600 g Tomaten
  • 3 stuk(s) Bosbiet
  • 1 stuk(s) Stokbrood
  • 150 g Geitenkaas
  • zakje(s) Rucola

In Huis

  • 2 el Balsamicoazijn
  • 2 stuk(s) Knoflook
  • 2 el Rode wijnazijn
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak IJsblokjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de rode ui in halve ringen. Doe 3/4 ervan in een kom met de balsamico-azijn en snipper de rest van de ui fijn. Bewaar die voor de soep. Schil de komkommer en snij in dunne plakjes. Snij de paprika in stukjes en de tomaten in kwarten. Schil de bieten en snij in kleine stukjes. Doe alles samen met de gesnipperde rode ui en de knoflook (geperst) in een keukenmachine (of het bakje van de staafmixer). Pureer zo glad mogelijk. D oe in een kom of pan.
  3. Schep met een soeplepel ongeveer de helft in een zeef. Duw met de bolle kant zoveel mogelijk vocht eruit weer terug bij de rest. Gooi het drabje dat overblijft weg . Maak de soep op smaak met peper en zout en de rode wijn azijn. Zet de soep nog even in de diepvries.
  4. Snij het stokbrood in de lengte open. Beleg met de geitenkaas en daarop de rode ui uit het kommetje balsamico.
  5. Schuif gedurende circa 8-10 minuten in de oven totdat het brood is afgebakken en de geitenkaas een beetje bruin is.
  6. Snij het brood in stukken en doe op elk broodje een paar blaadjes rucola. Garneer elke kom soep met wat druppels olijfolie. PS. Je kan wat ijsblokjes in de soep doen, dat is hoe het eigenlijk hoort.
  7. N b. Voor als je geen keukenmachine hebt: maak een salade van de ingrediënten. Rasp de rode biet. Snij de tomaat, komkommer en groene paprika in stukjes. Maak een dressing van 1 el (bij 4p) gesnipperde rode ui met balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout en meng dat, samen met wat rucola, bij de gesneden groenten. Serveer met het stokbrood met geitenkaas en rode ui (zie boven).
  8. <br>Let op: je hebt elders ook rucola nodig deze week. Voor dit recept heb je een keukenmachine nodig of een staafmixer met een bakje eronder. Als je niets hebt waarmee je echt goed kan pureren zie dan onderaan dit recept.