Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bloemkool tempura met knoflook-yoghurtdip

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 stuks bloemkool

In Huis

  • 3 el peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 snufje gedroogde chilipeper vlokken
  • 100 gram bloem
  • 2 stuks eieren
  • 175 ml water (ijskoud)
  • 2 el zonnebloemolie
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Maak de knoflook-yoghurt. Hak de peterselie fijn (optioneel). Pers de knoflook uit. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Strooi er wat chilipeper vlokken door.
  2. Breek de bloemkool in roosjes. Breng een pan met water met zout aan de kook en kook de bloemkool ca. 2 minuten. Giet door een vergiet en spoel onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
  3. Doe de bloem in een kom met een beetje zout. Splits de eieren. Meng de dooiers met het ijskoude water. Roer door de bloem samen met de 2 eetlepels (bij 4p) zonnebloemolie. Klop de eiwitten stijf en spatel door het beslag.
  4. Verhit een laag zonnebloemolie in een frituurpan. Haal wat stukjes bloemkool door het beslag en leg voorzichtig in de hete olie. Frituur 2-3 minuten tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur zo steeds in kleine porties.
  5. Bestrooi met zout en serveer met de yoghurtsaus.
  6. serveer er bijvoorbeeld een aardappelcurry bij en wat rijst of naanbrood. Ook is dit gerecht lekker als snack.