Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bloempie kaasfondue met rauwkost en salade van winterpostelein en Chinese kool

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1321 Bloempie Kaasfondue Met Rauwkost En Sla

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Bloempie broodje
  • 1 emmertje(s) Bloempie kaasfondue
  • 1 stuk(s) Hart van bleekselderij
  • 150 g Winterpostelein
  • 200 g Chinese kool
  • 400 g Winterpeen
  • 4 stengel(s) Bleekselderij

In Huis

  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Dijonmosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. je hebt twee keer bleekselderij en Chinese kool nodig deze week.
  2. Verwarm de oven voor op 185 graden voor de Bloempie broodjes.
  3. Verwarm de kaasfondue langzaam in een pannetje.
  4. Snij het binnenste deel van de bleekselderij, dus het hart, in dunne schijfjes. Was de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge en snij de aangegeven hoeveelheid Chinese kool in dunne reepjes. Meng met de olie, azijn, mosterd, peper en zout.
  5. Snij de wortel en nog een stengel bleekselderij per persoon in lange dunne stukken waarmee je goed in de kaasfondue kan dippen.
  6. Stop de Bloempie broodjes 3-5 minuten in de goed voorverwarmde oven.
  7. Zet op ieder bord een Bloempie broodje en vul tot net onder de rand met kaasfondue.Wat over is kan in een schaaltje op tafel. Als je een warmhoudertje hebt is dat handig. Serveer met de rauwkost om te dippen en de salade.