Uw wijzigingen worden verwerkt

Bonensoep met crostini, zure room en tuinkers

Bonensoep met crostini, zure room en tuinkers
Bereidingstijd: 35 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Bleekselderij (stengel(s))11,52,53
Ui (stuk(s))0,250,511
Rode peper (stuk(s))0,250,511
Tomatenstukjes (blikje(s))0,511,52
Zure room (bakje(s))0,5111,5
Ciabatta (stuk(s))1234
Tuinkers (naar smaak)
Witte bonen (blikje(s))0,511,52

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Olie (om te bakken)
Knoflook (teentje(s))11,52,53
Paprikapoeder (tl)0,511,52
Groentebouillon (blokje(s))0,250,511
Kokend water (ml)125250375500
Laurier (blaadje(s))0,250,511
Citroensap (naar smaak)
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • 1. Snij de bleekselderij in boogjes en snipper de ui. Fruit zachtjes aan in wat olie in een soeppan. Snij de knoflook en rode peper fijn en voeg samen met het paprikapoeder toe. Laat vijf minuten zachtjes meebakken maar niet kleuren.
  • 2. Voeg de bouillon, laurierblad en tomatenstukjes toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder, dus als je de tijd hebt…
  • 3. Verwarm de oven vast voor op de grill stand. Maak de zure room aan met zout, peper, citroensap en een klein beetje geperste knoflook.
  • 4. Snij de ciabattabroodjes open en in de breedte in 3 repen. Leg de broodjes voor ongeveer 5 minuten onder de grill totdat ze mooi bruin zijn.
  • 5. Knip de tuinkers af en doe in een bakje. Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat even uitlekken. Voeg ze na genoemde 15 minuten bij de soep en warm goed mee. Maak de soep op smaak met peper en zout en serveer er de crostini bij met de zure room dip.
  • 6. De dip is lekker op het broodje met wat tuinkers, maar het is ook erg lekker om hem door de soep te roeren!

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat