Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Boontjes met Hottie sambal en gebakken tempeh

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram sperziebonen
  • 3 sjalotten
  • 1 cm gember
  • 1 blok tempeh
  • 1 el sambal, Hottie

In Huis

  • 350 gram rijst
  • 2 tenen knoflook
  • Olie om te bakken
  • 3 el Ketjap manis
  • 50 gram santen
  • 1 el Shiracha saus
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en houd warm.
  2. Kook de sperziebonen met wat zout in 5 min. beetgaar.
  3. Spoel de sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af om nagaren te voorkomen.
  4. Snipper de sjalot, pers de knoflook, schil en rasp de gember.
  5. Snijd de tempeh in kleine stukjes.
  6. Verhit in een wok de olie en bak de sjalot, knoflook en gember zachtjes aan.
  7. Roer de ketjap en sambal door.
  8. Voeg santen en 100 ml (bij 4p) water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
  9. Schep de sperziebonen door het mengsel en draai het vuur uit.
  10. Verhit een laagje olie in een diepe koekenpan en frituur hierin de tempeh knapperig en goudgeel.
  11. Laat uitlekken op keukenpapier.
  12. Bestrooi met zout en roer er de terwijl de tempeh nog warm is de Shiracha saus door.
  13. Warm de bonen in de saus nog even door. Serveer met de tempeh en de rijst.