Uw wijzigingen worden verwerkt

Bosbietensalade met yoghurt

Bosbietensalade met yoghurt
Bereidingstijd: 90 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Bieten (g)2505007501000
Yoghurt (dl)0,50,511
Olijfolie (extra vierge) (scheutje(s))1111
Knoflook (teentje(s))0,50,511
Peterselie (naar smaak)
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Leg de bieten met schil een voor een op een vel aluminiumfolie en giet er een klein scheutje olijfolie over. Pak helemaal in het folie in. 
  • Leg de ingepakte bieten in de oven gedurende 1 of 1 1/2 uur afhankelijk van de grootte van de bieten (ze zijn gaar als je er met een mes makkelijk in kan prikken). 
  • Als de bieten gaar zijn, haal ze dan uit de oven en laat helemaal afkoelen. 
  • Pel dan het velletje eraf en snijd ze in plakken. 
  • Leg de plakken op een groot bord en besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout. 
  • Meng intussen de geperste knoflook door de yoghurt met een klein snufje zout. 
  • Snij de peterselie fijn. 
  • Verdeel de yoghurt over de bieten en strooi de gehakte peterselie over het geheel.
  • Wijnsuggestie: Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat