Uw wijzigingen worden verwerkt

Broodje gegrilde groenten met hummus en een salade van linzen, tomaatjes en venkel

  • Let op: je hebt deze week vaker bindsla nodig. 
  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • 2. Halveer de courgette en snij dan in plakken van een halve centimeter. Snij de paprika in de lengte doormidden en dan in repen. Snij de uien doormidden en dan in halve ringen. Hussel in een grote ovenschaal alles goed om met de helft van de olijfolie, zout en peper naar smaak en de helft (!) van de balsamico-azijn. Zorg dat alles goed bedekt is. Schuif gedurende circa 25 minuten in de oven.
  • 3. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet.
  • 4. Haal het loof van de venkel en verwijder het hart. Snij in kleine stukjes. Snij de tomaatjes in kwarten.
  • 5. Doe de hummus in een bakje met een flinke scheut lekkere olijfolie en zet op tafel.
  • 6. Maak de dressing: stamp het zout (ja echt 0.5 tl bij 4p) in een vijzel door de knoflook heen (of doe het met een stevige lepel in een klein kommetje). Roer de mosterd en de rest van de balsamicoazijn er goed doorheen. Voeg dan de andere helft van de olie toe. Meng de dressing met de linzen, tomaatjes en venkel.
  • 7. Roer vlak voor het serveren nog wat gesneden bindsla erdoor (bewaar ook wat blaadjes voor de broodjes). Doe als de groenten bijna klaar zijn de broodjes 6-8 minuten in de oven. Laat iedereen naar smaak hummus op het broodje smeren en dan met geroosterde groenten beleggen. Maak af met een blaadje sla.
  • Serveer de overgebleven geroosterde groenten erbij met de linzensalade.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat