Uw wijzigingen worden verwerkt

Broodje vegaburger met uienrelish en geroosterde groenten

Broodje vegaburger met uienrelish en geroosterde groenten
Bereidingstijd: 30 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Agria aardappelen (g)200400600800
Koolrabi (stuk(s))0,511,52
Hamburgerbroodjes (stuk(s))1234
Rode ui (stuk(s))0,511,52
La vie est belle burger (stuk(s))1234
Gemengde sla (zakje(s))1111

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Olijfolie (el)0,511,52
Paprikapoeder (tl)0,250,50,751
Balsamicoazijn (tl)0,250,50,751
Ketchup (naar smaak)
Mayonaise (naar smaak)
Peper en zout ()


Download PDF
  • Let op je hebt vaker aardappel nodig.
  • 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • 2. Schrob de aardappels schoon en snij in patten (wedges).
  • 3. Schil de koolrabi, snij doormidden en dan in halve maan plakken van ca. 0.5cm. Hak de knoflook grof. Meng de koolrabi en aardappel in een mengkom met de knoflook, olie, paprikapoeder, zout en peper. Leg op een bakplaat met bakpapier en schuif gedurende 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege een keer om en leg de laatste 4 minuten de broodjes erbij om even op te piepen. Let op dat ze niet verbranden! 
  • 4. Maak intussen de uienrelish. Halveer de uien en snij in ringen. Fruit ze in een beetje bakolie glazig en voeg dan de  balsamicoazijn toe. Laat 15-20 minuten langzaam garen zodat ze karamelliseren. Roer af en toe om en breng op smaak met een beetje zout en peper. 
  • 5. Bak de vegaburgers om en om zachtjes bruin in een beetje olie. 
  • 6. Maak een deel van de sla aan met wat olie en azijn en bewaar wat plukjes voor op de broodjes. 
  • 7. Serveer de burgers op de broodjes met een pluk sla en wat uien-relish. Serveer de geroosterde groenten erbij en eventueel ketchup en/of mayo naar smaak.
  • Tio: heb je knolederij over? Rooster het mee!  Wat je aan geroosterde groenten overhoudt is lekker als lunchsalade

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat