Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Broodjes met kruidenboter, ham, kaas, mosterd en tuinkers

  • Totale tijd minuten
1365 Broodjes Met Kruidenboter Ham Kaas Mosterd En Tuinkers

Ingrediënten

In de box

  • 12 stuk(s) ciabatta
  • 100 g boter
  • naar smaak verse kruiden
  • 1 stuk(s) eieren
  • 1 pakje(s) gerookte zalm
  • 300 g beenham
  • 1 stuk(s) kaas
  • 1 pot(je) grove mosterd
  • 1 bakje(s) tuinkers

In Huis

  • 1 el mosterd
  • 3 tl azijn
  • 3 dl olie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ca 10 minuten.
  2. Kruidenboter maken; laat de boter een beetje op kamertemperatuur komen zodat hij niet meer keihard is. Snij een handjevol kervel en bieslook naar wens fijn en prak met een snufje zout door de boter. Je kan eventueel ook wat van de bloemblaadjes mee-roeren, dat geeft een prachtig effect!
  3. Super makkelijke mayonaise:1 vers ei, 1 theelepel mosterd, 3 eetlepels azijn, 250 ml (zonnebloem- of mais)olie. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Doe het ei en de mosterd in een hoge kom. Giet daarop de azijn en dan de olie. Zet de staafmixer in de kom op de bodem, zet hem aan en trek de staafmixer langzaam omhoog. Eventueel kan je nog wat knoflook of kruiden door de mayonaise doen. Deze mayonaise is goed afgedekt ca. 4 dagen houdbaar in de koelkast.
  4. Dien de broodjes op met de zalm, ham, kaas, mosterd, tuinkers, kruidenboter en de zelfgemaakte mayonaise.