Uw wijzigingen worden verwerkt

Bruschette met gegrilde courgette & geroosterde paprika .

Bruschette met gegrilde courgette & geroosterde paprika .
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Courgette (stuk(s))0,511,52
Paprika (stuk(s))0,511,52
Brood (stuk(s))1234
Muntblaadjes (naar smaak)
Zoute kappertjes (el)0,511,52
Knoflook (teentje(s))0,30,50,81
Olijfolie (naar smaak)


Download PDF
Personen 4 – voorgerecht of lunchgerecht Bereidingstijd – 30 minuten Uit de Krat  Voor de geroosterde paprika Week de kappertjes even in koud water. Zet de oven op de grillstand. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder zaad en zaadlijsten. Halveer de helften nu nog een keer. Leg de paprikareepjes op het ovenrek en rooster ze op ¾ hoogte in de oven, tot er zwarte blazenontstaan. Laat afkoelen en trek het verschroeide velletje eraf. Leg de paprika op een schaal en bestrooi met wat plakjes knoflook en de kappertjes. Breng op smaak met een beetje grof zeezout en peper uit de molen. Schenk er ruim olijfolie over. Zet weg zodat de smaken kunnen intrekken. De olie die je later overhoudt, kun je altijd gebruiken om in te bakken of over een lekkere salade. Voor de gegrilde courgette Snijd dunne plakken van de courgette mbv een scherp mes of de kaasschaaf. Kwast de plakken dun in met wat olijfolie. Verhit de grillpan en grill de courgettes om en om tot je mooie bruine strepen op de courgette hebt. Leg de courgette op een schaal, bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Strooi er als laatste nog wat verse munt blaadjes over. Rooster de boterhammen in een broodrooster of op de grillpan en wrijf er een half teentje knoflook over voor een lichte knoflook smaak. Beleg de boterhammen met de paprika en de courgette.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat