Uw wijzigingen worden verwerkt

Ceasarsalad met tomaten en croutons

  • Maak eerst de croutons. Snij het brood in blokjes van ca. 1 cm. Je kunt de korst verwijderen maar dat hoeft niet. Met korst geeft wel iets rustieks!
  • Doe de olijfolie in een grote schaal en knijp er 1 teentje knoflook boven uit. Meng goed, doe de broodblokjes erbij en schud flink door. Zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn met gekruide olie. Bak de croutons knapperig en bruin in de koekenpan op niet te hoog vuur. Zet apart tot gebruik.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng voor de sladressing de mayonaise, de mosterd, 1 teentje geperste knoflook en de Worcestershire sauce. Roer er als laatste wat geraspte Parmezaanse kaas door. De saus is nu waarschijnlijk te dik. Verdun hem met enkele eetlepels water tot een smeu├»ge, gemakkelijk te verdelen saus. Breng op smaak met wat peper en wanneer nodig met nog wat zout. 
  • Snij de tomaten in stukken. Hak de peterselie fijn.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de sla. Was de rest en scheur ze in hapklare stukken. Meng met de tomaat. Giet de saus erover en schep om. Strooi er de croutons over. 
  • Garneer de salade met flinters Parmezaanse kaas en wat gehakte peterselie.
  • Tip: voor de visliefhebber is het ook erg lekker om wat ansjovis fijn te hakken en door de sladressing te doen (ong. 1 filetje per persoon).
  • Wijnsuggestie: Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat