Uw wijzigingen worden verwerkt

Cheddartosti, appel-koolrabisla en koolrabisoep

Cheddartosti, appel-koolrabisla en koolrabisoep
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Koolrabi (g)175350525700
Ui (stuk(s))0,511,52
Appel (stuk(s))0,250,50,751
Bieslook (el)0,511,52
Cheddar (g)65125185250
Brood (sneetje(s))2468
Boter (klont(en))0,50,511
Majoraan (tl)0,511,52
Kokend water (liter)0,250,50,751
Groentebouillon (blokje(s))0,511,52
Citroensap (uit flesje) (el)0,250,50,751
Olijfolie (el)11,523
Mosterd (tl)0,250,50,751
Kerriepoeder (naar smaak)
Currysaus (naar smaak)


Download PDF
  • Let op: je hebt vaker ui nodig deze week.
  • 1. Verwijder het loof van de koolrabi en bewaar wat voor de tosties straks.
  • 2. Schil de koolrabi en zorg dat je aan de onderkant alle taaie delen goed verwijdert want die zijn draderig. Snij ongeveer 2/3 in grove blokken voor de soep. Hou 1/3 achter.
  • 3. Snipper de helft van de ui. Smelt de boter in een soeppan. Bak de ui aan totdat hij glazig wordt. Voeg de koolrabi en de majoraan toe en laat 3 minuten smoren (Geen majoraan? Gebruik dan bijv. tijm of Provencaalse kruiden). Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken totdat de groenten helemaal gaar zijn.
  • 4. Zet een pannetje met gezouten water op voor blancheren van het koolrabiblad.
  • 5. Snij de rest van de koolrabi in kleine blokjes van 1 cm. Doe in een slabak met de olie, citroensap, mosterd, peper en zout. Snij de appel in kleine blokjes en voeg toe. Knip de bieslook en voeg toe. Zet even weg.
  • 6. Blancheer het blad van de koolrabi 4 min in kokend water. Laat uitlekken en spoel koud af. Snij het blad grof.
  • 7. Snij de kaas in dunne plakjes en de andere helft van de ui in zo dun mogelijke ringen. Snij 2 plakken brood per persoon. Beleg voor ieder een boterham met kaas, ui, een beetje kerriepoeder (naar smaak), beetje koolrabi-blad, nog wat kaas en dek af met de tweede boterham. Bak de tosties in een beetje olie in een koekenpan om en om bruin. Hou warm.
  • 8. Pureer intussen de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de tosti en de koolrabisla (snij evt de rest van het koolrabiblad heel fijn en garneer daarmee de soep).

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat