Uw wijzigingen worden verwerkt

Chili sin carne met munt-yoghurtsaus en maistortilla

  • Let op: deze week heb je twee keer koriander nodig. 
  • Haal het rooster uit de oven. Verwarm de oven voor op 175 graden °C. 
  • Verwijder de bladeren van de maiskolven en halveer ze zodat ze handzamer zijn. Snij dan de korrels er met een scherp mes af. 
  • Snij de paprikas in stukjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. 
  • Fruit de ui tot glazig in een wok of hapjespan. Voeg dan de gesneden paprika, gehakte knoflook, komijn-, paprika-, en chilipoeder toe. Let op! Begin met 1/8 tl chilipoeder (bij 4p) als je niet van pittig houdt, meer kan altijd nog. 
  • Snij de tomaat in kleine stukjes, zet de helft van de tomatenstukjes op tafel. Doe de andere helft van de tomaten en de maiskorrels in de pan, als de paprika een beetje gaar begint te worden. 
  • Laat even pruttelen tot alles gaar is (de mais heeft ca. 8 min nodig). 
  • Ga nu de maistortilla schelpen maken. Zet twee soepkommen (o.i.d.) op het aanrecht en laat het ovenrek er op balanceren.
  • Hang 2-3 maistortillas p.p. over de stangetjes van het rek. Als de tortillas niet goed genoeg buigen maak je ze een beetje nat. 
  • Schuif het rek in de oven en bak 5-10 min. Houdt het in de gaten, elke oven is anders. Als ze knapperig zijn kunnen ze eruit. 
  • Hak ondertussen de koriander en munt fijn. 
  • Doe de sojayoghurt in een kommetje met zout, peper, 1/3 van de gehakte koriander en alle gehakte munt. 
  • Voeg op het laatst de kidneybonen samen met de rest van de koriander toe in de pan. Warm door en breng op smaak met peper, zout en evt. meer chilipoeder.
  • Serveer de chili sin carne in de tortillaschelpen met het sojayoghurtsausje en de stukjes tomaat.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat