Uw wijzigingen worden verwerkt

Chinese gemarineerde varkensreepjes met paksoi, radijs en rode ui

  • Snij de rode ui in flinterdunne ringen, de radijs in dunne plakjes, de sla in stukken en de paksoi grof. Schil de gember en rasp.
  • Maak een marinade door de gember, rijstwijn (of droge sherry), gemalen peperkorrels, sojasaus en oestersaus te mengen. Schep het vlees door de marinade en laat liefst 1 nacht marineren, maar 1 uur mag ook.
  • Bereid de rijst (of noedels) volgens gebruiksaanwijzing.
  • Beleg een schaal met wat sla.
  • Verhit het bakje plantaardige olie in een wok. Bestuif het vlees met de ma├»zena en frituur het vlees in ca. 2 minuten gaar en goudbruin. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Giet de olie weg op twee eetlepels na. Bak de teentjes geperste knoflook enkele seconden in de olie en voeg dan de paksoi toe. Roerbak tot deze begint te slinken.
  • Verdeel het vlees over de sla. Verdeel er de radijs over en bestrooi met wat sesamzaad en de rode ui. Serveer met een beetje rijst (of noedels) en de paksoi.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat