Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Courgette-preisoep

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) stokbrood
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 4 stuk(s) dunne prei
  • 2 stuk(s) courgette
  • naar smaak verse peterselie

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • 800 ml water
  • 2 blokje(s) groentebouillon
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C om vervolgens het stokbrood 5 minuten in af te bakken.
  2. Snipper de sjalot. Snij de prei in ringen en was goed schoon. Snij de courgette in stukjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een soeppan met dikke bodem en fruit het sjalotje en de prei 3 min tot ze zacht worden. Bak de courgette 5 minuten mee. Voeg het water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 4 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bestrooi met wat peterselie en serveer met een stukje stokbrood.