Uw wijzigingen worden verwerkt

Curry van aubergine, courgette, sperziebonen

Curry van aubergine, courgette, sperziebonen
Bereidingstijd: 45 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Basmatirijst (g)75150225300
Gember (geraspte) (el)0,250,50,751
Sjalot (stuk(s))0,511,52
Rode peper (stuk(s))0,250,50,751
Citroengras (stuk(s))0,250,50,751
Curry specerijen (bakje(s))0,250,50,751
Aubergine (stuk(s))0,511,52
Courgette (stuk(s))0,511,52
Pruimtomaten (stuk(s))2468
Soja cuisine (ml)255075100
Sperziebonen (g)75150225300
Verse koriander (handje(s))0,50,511

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Knoflook (teen)0,511,52
Olie (om te bakken)
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Let op: je hebt twee keer koriander, pruimtomaten, courgette en boontjes  nodig deze week. In het specerijenbakje zit: 1 tl komijnpoeder, 2 tl korianderpoeder, 1 tl kurkuma.
  • 1. Zet de waterkoker aan voor het ontvellen van de tomaten (je kan dit overslaan als velletjes je niet storen).
  • 2. Zet 75 gram rijst in 150 ml water op pp. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 min gaar koken. 
  • 3. Rasp de gember, hak de knoflook fijn en snipper de sjalot. Snij de peper fijn (met zaadjes als je pittiger wil). Haal de stugge delen van de citroenstengel en snij de rest in dunne ringetjes. Doe alles met 1 el water en het specerijen bakje in een blender en maal totdat je een ruwe pasta hebt. 
  • 4. Snij de aubergine en courgette in blokjes van ca 2,5 cm.
  • 5. Verhit een flinke scheut olie in een grote hapjespan of wok. Bak de aubergine en courgette totdat ze lichtbruin zijn. Leg wat klaar is op een apart op een bord. 
  • 6. Optioneel: ontvel intussen de tomaten. Zet een kruisje onderin, doe in een kom en giet het kokende water eroverheen. Laat 3 min staan, spoel af met koud water, ontvel en snij in stukjes. 
  • 7. Verhit wat olie in dezelfde pan en voeg de currypasta toe. Bak de pasta al roerend 2 min op middelhoog vuur. Doe de aubergine en courgette er weer bij en roer totdat ze bedekt zijn met specerijen. Voeg de tomatenstukjes en de soja cuisine toe. Laat, met het deksel op de pan, zachtjes koken terwijl je de steeltjes van de boontjes haalt. 
  • 8. Halveer de boontjes en voeg bij de curry. Voeg een scheutje water toe en laat ca. 10-12 min verder koken met deksel, totdat de boontjes beetgaar zijn. 
  • 9. Hak de koriander grof. Breng de curry goed op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor. Serveer met de rijst.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat