Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Curry van gemengde groenten en dahl van rode linzen

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 3 stuk(s) victoria aardappelen
  • 300 g koolrabi
  • 1 stuk(s) winterpeen
  • 1 stuk(s) ui
  • 250 g rode linzen

In Huis

  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 5 el olie
  • 1 el garam massala
  • 1 el paprikapoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • naar smaak peper en zout
  • 1 stuk(s) lente-ui
  • 1 el gember + rode peper
  • 3 stuk(s) tomaat
  • 5 el olie
  • 1 tl koenjit
  • 2 tl korianderpoeder
  • besprenkelen korianderblad
icon package

Recept stappen

  1. Maak de groentecurry. Schil de aardappels en de koolrabi en snijd in stukken van 3x3x3 cm. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van enkele millimeters. Snipper de ui en hak de knoflook.
  2. Maal de ui, knoflook en rode peper tot een currypasta in de keukenmachine.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de currypasta 5 minuten aan.
  4. Voeg de masala, paprikapoeder en de stukken groenten toe. Roerbak 1-2 minuten.
  5. Schenk er de bouillon bij. Doe het deksel op de pan en kook ca. 20 minuten tot de groenten gaar zijn. Roer af en toe om zodat het niet aanbrandt. Check op peper en zout. Bestrooi vlak voor het serveren met wat ringetjes lente-ui
  6. Maak de dahl. Rasp de gember en snijd de tomaat in stukjes.
  7. Was de linzen een kook ze in water met wat zout op laag vuur tot ze zacht zijn. Giet zo nodig af.
  8. Verhit olie in een koekenpan en bak daarin de linzen even aan. Voeg het koenjit, het korianderpoeder, de gember en de tomaten en laat het geheel nog ± 10 minuten zachtjes bakken. Bestrooi vlak voor het serveren met wat korianderblad.
  9. Serveer de curry met de dahl en wat witte rijst en/of naan of papadums