Uw wijzigingen worden verwerkt

Curry van witte kool met spicy tofu blokjes en rijst

Curry van witte kool met spicy tofu  blokjes en rijst
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Specerijenmengsel (pot(je))0,250,50,751
Witte kool (g)125250375500
Groene paprika (stuk(s))0,250,50,751
Rode paprika (stuk(s))0,250,50,751
Rode ui (stuk(s))0,250,50,751
Rijst (g)75150225300
Kokosmelk (ml)100200300400
Tofublokjes spicy (bakje(s))0,511,52
Koriander (naar smaak)
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Olie (om te bakken)
Zout (naar smaak)


Download PDF
  • Let op je hebt een deel van de witte kool elders nodig deze week. 
  • Zet de rijst op met koud water (als je grote eters hebt doe dan 75 gram per persoon, anders is 50 per persoon ook wel genoeg vinden wij). Breng aan de kook en laat in circa 30 minuten zachtjes gaar pruttelen.
  • Snij de witte kool in kwarten, snij het hart eruit en snij dan in zo dun mogelijke reepjes.
  • Snij de paprika's in de lengte doormidden en dan overdwars in reepjes van een halve centimeter. 
  • Snij de ui in halve ringen. Hak de knoflook grof. 
  • Verhit wat olie in een wok en fruit daarin de ui even aan. Voeg als hij wat zacht is geworden de specerijen en knoflook toe en fruit even mee. Voeg dan de witte kool toe, schep goed om. Als de kool een beetje is geslonken roerbak je de paprika nog even mee. 
  • Voeg  dan de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met deksel ca 20 minuten sudderen. 
  • Zet intussen een koekenpan op het vuur en verhit daarin wat olie. Bak de tofu blokjes rondom knapperig. 
  • Hak de koriander fijn. 
  • Check of de rijst gaar is en de kool in de curry zacht. Dien de rijst en curry op met de tofu blokjes en laat iedereen naar smaak koriander over zijn bord strooien.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat