Uw wijzigingen worden verwerkt

Eiercurry

Eiercurry
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Uien (stuk(s))0,250,50,751
Eieren (stuk(s))2356
Passata (fles(sen))0,250,50,751
Aardappelen vastkokend (g)100200300400
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Gember + Rode peper (stuk(s))0,50,511
Kurkumapoeder (tl)0,511,52
Chilipoeder (tl)0,250,250,50,5
Olie (om te bakken)
Kaneelstokje (stuk(s))0,250,50,751
Kardemompoeder (tl)0,250,250,50,5
Laurier (blaadje(s))0,511,52
Bruine suiker (tl)0,250,50,751
Rijst (g)75150225300


Download PDF
  • Snipper de ui. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Schil en rasp het stukje gember.
  • Kook de eieren hard en laat ze even schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en halveer ze.
  • Meng de ui, knoflook, gember, kurkuma en chilipoeder en stamp ze fijn in een vijzel (je kunt ook de keukenmachine of staafmixer gebruiken).
  • Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de blokjes aardappel goudbruin. Haal ze uit de olie m.b.v. een schuimspaan en zet apart. Voeg dan kaneel, kardemom en laurierblad aan de olie toe en bak zachtjes een minuutje. 
  • Voeg het gepureerde uien-kruidenmengsel toe. Bak alles 5 minuten. Voeg de passata en suiker toe en breng aan de kook. Leg als het kookt de aardappel en eieren in de saus. Laat zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn en de saus ingedikt is. Check tussendoor of het niet te droog wordt. Voeg anders een klein beetje water toe.
  • Maak terwijl de saus indikt, de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Serveer de eiercurry met rijst.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat