Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Filodeegtaart met spinazie en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Spinazie
  • 200 g Dartelaar geitenkaas
  • 2 stuk(s) Rode ui

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 200 ml Slagroom
  • 100 g Boter
  • 14 vel(len) Filodeeg
  • snufje(s) Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Was de spinazie en verwijder de dikke steeltjes. Hak de uien fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien totdat ze glazig zijn. Haal ze uit de pan en doe ze in een grote mengkom.
  3. Roerbak de spinazie in porties totdat hij geslonken is. Doe hem in een vergiet en druk het vocht er goed uit. Hak grof en druk er weer zoveel mogelijk vocht uit. Dit is belangrijk, anders wordt de taart veel te waterig. Doe de spinazie bij de uien en rasp er wat nootmuskaat over.
  4. Voeg de geitenkaas, eieren en slagroom toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter. Bestrijk de bodem van een ovenschaal met wat boter. Bestrijk één voor één 10 vellen filodeeg met de gesmolten boter en leg ze over elkaar in lagen in de ovenschaal. Laat de randen over de schaal hangen.
  6. Schep het spinaziemengsel op het filodeeg en vouw het overhangende deeg over de spinazievulling. Bestrijk de overige 4 filodeegvellen met boter en leg dit wat verkreukeld over de spinazie als afdeklaag.
  7. Bak ongeveer een uur in de oven. Laat dan 10 minuten afkoelen voor het aansnijden en serveren.