Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken schelvisfilet met krieltjes en gegrilde venkel

Vis

  • Totale tijd minuten
De_Krat_20181129-10794-Gemak

Ingrediënten

In de box

  • 4 filet(s) schelvis
  • 800 g krieltjes
  • 3 stuk(s) venkel

In Huis

  • 2 el olie
  • 25 g boter
  • 2 el citroensap
  • 200 ml room
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
icon package

Recept stappen

  1. Was de krieltjes grondig en kook ze gaar in ca. 10 minuten.
  2. Verwijder de stengels en de onderkant van de venkel en snij in plakken van circa 1cm – laat het hart zitten zodat de plakken makkelijker bij elkaar blijven.
  3. Besprenkel de venkel met wat olie, zout en peper. 
  4. Grill de plakken venkel om en om tot ze bruin en een beetje zacht worden. Hou de venkel warm onder wat folie. 
  5. Als de aardappels bijna gaar zijn begin je met de vis. Verwarm de boter in een koekenpan. 
  6. Als de boter is gestopt met schuimen, bak je de schelvis een paar minuten aan elke zijde bruin. Gebruik eventueel nog 2 minuutjes een deksel. 
  7. Haal de vis uit de pan en houdt warm met wat folie.
  8. Voeg de citroensap, room, peper en zout toe aan de warme pan van de vis. Kook even in tot een mooie saus. 
  9. Serveer de gebakken schelvis filet met de krieltjes, venkel en saus.