Uw wijzigingen worden verwerkt

Gebakken spaghettipompoen met feta

Gebakken spaghettipompoen met feta
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Spaghettipompoen (stuk(s))0,50,511
Uien (stuk(s))1111
Tomaten (g)75150225300
Knoflook (teentje(s))1111
Basilicum (el)0,511,52
Zwarte olijven (el)11,52,53
Feta (g)255075100


Download PDF
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakplaat licht in.
  • Snij de pompoen in de lengte doormidden en haal de zaden en de zaadstrengen eruit. Leg de pompoen helften met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat en prik kleine gaatjes in de schil. Bak gaar in 30 minuten in de oven.
  • Snipper intussen de ui en knoflook. Snij de tomaten en basilicum fijn. Snij de olijven in schijfjes en hou alles apart.  
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui totdat deze glazig wordt, voeg dan de knoflook toe en bak nog 3 minuten verder. Roer de tomaat erdoor en laat warm worden.
  • Haal de pompoen uit de oven en schep met een grote lepel het vruchtvlees uit de pompoen in een grote kom. Schep door de pompoenspaghetti, het tomatenmengsel, de olijven en de basilicum en verbrokkel de feta erboven. 

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat