Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken spaghettipompoen met feta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Header Vierkant Cmyk Groot

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Spaghettipompoen
  • 1 stuk(s) Uien
  • 300 g Tomaten

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Basilicum
  • 3 el Zwarte olijven
  • 100 g Feta
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakplaat licht in.
  2. Snij de pompoen in de lengte doormidden en haal de zaden en de zaadstrengen eruit. Leg de pompoen helften met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat en prik kleine gaatjes in de schil. Bak gaar in 30 minuten in de oven.
  3. Snipper intussen de ui en knoflook. Snij de tomaten en basilicum fijn. Snij de olijven in schijfjes en hou alles apart.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui totdat deze glazig wordt, voeg dan de knoflook toe en bak nog 3 minuten verder. Roer de tomaat erdoor en laat warm worden.
  5. Haal de pompoen uit de oven en schep met een grote lepel het vruchtvlees uit de pompoen in een grote kom. Schep door de pompoenspaghetti, het tomatenmengsel, de olijven en de basilicum en verbrokkel de feta erboven.