Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gegrilde courgettes met snijbietfritate en aardappeltjes uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • olijfolie om te bakken
  • 400 g aardappelen
  • 400 g courgette
  • 3 stuk(s) gemengde tomaten
  • 1 handje(s) kervel
  • 400 g snijbiet
  • 50 g geraspte kaas

In Huis

  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 teentje(s) knoflook in plakjes
  • naar smaak peper en zout
  • 1 mespunt kristalsuiker
  • 50 g boter
  • 200 g ricotta
  • 1 tl citroenrasp
  • 6 stuk(s) eieren
  • 125 ml slagroom
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Doe in een ovenschaal. Schenk de helft van de olijfolie over de aardappels en schep goed door. Bak 40 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi met wat zeezout.
  2. Bereid de courgette terwijl de aardappels in de oven staan. Kwast de courgetteplakjes in met wat olijfolie. Grill ze om en om op een grillpan tot er mooie donkere strepen zijn. Leg ze op een grote schaal. Verhit wat olijfolie en een koekenpan. Bak hierin de plakjes knoflook heel kort aan. De knoflook moet glazig en zacht worden maar niet bruin. Blus af met een scheutje azijn en schenk warm over de courgettes. Leg de courgette op een groot bord. Leg de tomaten erbij en bestrooi met de kervel. Maak een dressing van 3 el olijfolie en 1 eetlepel azijn, een mespuntje suiker, peper en zout (bij 4 p). Schenk over de tomaten.
  3. Maak de fritate vlak voordat de aardappeltjes uit de oven kunnen. Rits het blad van de stelen van de snijbiet. Snij de stelen in kleine stukjes en het blad in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan die ook in de oven kan. Voeg de stelen van de snijbiet toe en bak 5 minuten zachtjes. Voeg dan het blad toe en roerbak mee tot het blad begint te slinken.
  4. Meng de ricotta met de citroenrasp. Verdeel over de snijbiet. Klop de eieren los en roer de slagroom er door. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de ricotta en groenten. Bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Haal de aardappels uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Schuif de fritate in het midden van de oven. Bak ca. 15 minuten totdat de fritate opbolt en mooi lichtbruin is. Serveer in punten met de salade en de gebakken aardappelen.