Uw wijzigingen worden verwerkt

Gegrilde portobello en rijstsalade met veel groenten en kervel

  • Verwarm de oven tot 200 graden.
  • Gebruik 50 gr rijst en 100 ml water per persoon. Was de rijst, Breng het water met de rijst aan de kook en laat met het deksel op de pan in 20 minuten zachtjes gaar worden. Zet het vuur uit en laat de rijst nog ca. 5 minuten staan.
  • Pel de knoflook niet maar vouw ze in aluminiumfolie met 2 el olijfolie en wat zout. Leg op een rooster in het midden van de oven en kook in 20 min gaar.
  • Smeer de portobellos in met flink wat olijfolie en bestrooi met zout. Grill ze in een hete grillpan elke kant een minuut of 4. Plaats ze daarna op een rooster in de oven en laat ze in circa 5 minuten gaar worden.
  • Dek af met folie als ze gaar zijn. Snij intussen de paprika, courgette, tomaat en venkel in mooie kleine stukjes, van eenzelfde formaat. Hak de kervel fijn. Hak de amandelen grof.
  • Maak de dressing voor de portobellos: meng de helft van de olijfolie (4 el bij 4p), de balsamico en de mosterd goed door elkaar. Haal de knoflook uit de oven en pers de pulp uit de schilletjes in de dressing. Klop goed door en maak op smaak met een beetje peper en zout.
  • Giet de rijst af en spoel af met koud water, we willen de rijst namelijk koud hebben. Meng de groenten door de uitgelekte rijst, samen met de kervel, wat zout en peper, een kneepje citroensap (mag uit een flesje) en de andere helft van de olijfolie. Meng de amandelen er op het laatst door.
  • Serveer de portobellos met de dressing en de rijstsalade.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat