Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gegrilde zalmfilet met aardappelsalade en geroerbakte spinazie

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Aardappelen vastkokend
  • 125 ml Creme fraiche
  • 2 takje(s) Dille
  • 8 takje(s) Bieslook
  • 4 stuk(s) Zalmfilet
  • 600 g Spinazie

In Huis

  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 1 el Mayonaise
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Kappertjes
  • 1 el Citroensap
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de aardappels in de schil beetgaar in ca. 20 minuten in water met wat zout. Snipper de sjalotjes en meng met de crème fraîche, mayonaise en dille. Breng op smaak met zout en peper. Verdun de kruidenroom met een klein beetje water.
  2. 2. Pel de aardappels en snij in hapklare stukken. Schep de kruidenroom erdoor. Zet koel weg om de smaken verder in te laten trekken.
  3. 3. Meng 3 eetlepels van de olijfolie met het citroensap. Roer er de kappertjes en bieslook door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. 4. Besmeer de zalm met wat olie en bestrooi met zout en peper. Grill om en om circa 10 minuten in de grillpan of op de BBQ tot net aan gaar.
  5. 5. Roerbak in de tussentijd de spinazie. Verhit de laatste lepel olie en snij de knoflook in plakjes. Bak de knoflook 20 seconden aan. Voeg de spinazie toe met wat zout en roerbak totdat de spinazie geslonken is.
  6. Serveer de zalm met de kappertjesdressing, de aardappelsalade en de spinazie.