Uw wijzigingen worden verwerkt

Gehaktballetjes met flowersprouts, broccolicouscous, waterkers en yoghurtsaus

  • Let op je hebt twee keer waterkers nodig deze week.
  • 1. Week oude boterham in een kommetje water.
  • 2. Hak de sjalot fijn in het bakje van de staafmixer. Hak de peterselie en de kervel fijn. Hou van elk een beetje achter voor het yoghurttsausje en doe de rest in een mengkom.
  • 3. Voeg gehakt met het zout, de kaneel en versgemalen peper naar smaak bij de kruiden in de mengkom. Knijp 2/3 van de knoflook erbij. Knijp de boterham uit, scheur wat uit elkaar en voeg toe. Voeg sjalot en yoghurt (2 el, de rest is voor het sausje) toe. Meng goed en draai balletjes zo groot als pingpongballen. Zet even koel weg.
  • 4. Snij alleen het uiterste stukje stronk van de broccoli. Maal roosjes en stronk in delen fijn in het bakje van de staafmixer (of met de keukenmachine).
  • 5. Bak de gehaktballetjes in een beetje olie langzaam rondom bruin en gaar.
  • 6. Breng een pannetje water met zout aan de kook voor de flowersprouts.
  • 7. Bak de broccolicouscous in een wok in een beetje olie ca. 5 min, schep af en toe om. Snij intussen de lente-ui in ringetjes. Knijp op het laatst de rest van de knoflook boven de broccoli en voeg de lente-ui toe. Hussel een paar keer om, draai het vuur uit, breng op smaak met wat paprikapoeder, peper en zout. Doe in een schaal en voeg de olijfolie extra vierge en citroensap toe. Roer de blaadjes waterkers erdoor (verwijder eventueel de dikste stelen).
  • 8. Snij evt. een klein stukje van de steeltjes en blancheer de flowersprouts in 3-4 min beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en besprenkel met wat olijfolie, citroensap, peper en zout.
  • 9. Meng in een bakje de rest van de yoghurt met peper, zout en de achtergehouden kruiden. Serveer de gehaktballetjes met de broccolicouscous, de flowersprouts en de yoghurtsaus.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat