Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gehaktballetjes met yoghurtsaus, geroosterde aardperen en koolsalade

  • Totale tijd minuten
Ricotta citroen pannenkoekjes | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Rundergehakt
  • 600 g Aardpeer
  • 400 g Nicola aardappelen
  • 200 g Spitskool

In Huis

  • 9 teentje(s) Knoflook
  • 50 ml Mayonaise
  • 3 tl Mosterd
  • 1 el Honing
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 el Water
  • 3 el Olie
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Piment
  • 150 ml Yoghurt
  • 1 el Tahin
  • 1 el Citroensap
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardperen en aardappelen en snijd in gelijke stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel hierover de aardpeer, aardappelen en 8 gepelde knoflooktenen en besprenkel met olie en zout.
  3. Rooster de groente in ca. 45 min in het midden van de oven gaar en bruin.
  4. Maak ondertussen de gehaktballen. Doe het gehakt met de overige ingrediënten, behalve de olie, in een schaal en meng goed met je handen of een vork. Maak er dan kleine gehaktballetjes van, ongeveer de grote van een golfbal. Zet even weg om op te laten stijven.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes om en om bruin en gaar.
  6. Meng voor de yoghurtsaus 150 ml yoghurt met de rest van de ingrediënten. Zet weg tot gebruik.
  7. Halveer de spitskool en verwijder het hart. Snijd de kool in ragdunne sliertjes.
  8. Meng mayonaise met mosterd, honing, korianderpoeder en water tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kool door de dressing. Zet weg.
  9. Serveer de gehaktballetjes met de yoghurtsaus, de koolsalade en de geroosterde groenten. De knoflook kun je uitknijpen over de aardappel en aardpeer.
  10. Voor de koolsalade: 50 ml mayonaise, 3 tl mosterd, 1 el honing, 1 tl korianderpoeder, 1 el water, 1 el olie, peper, zout Voor de gehaktballetjes: 1 ui, 2 el olie, 1 tl kaneel, 1 tl piment, 1 tl zout, 1 tl zwarte peper  Voor de yoghurt saus: 150 ml yoghurt, 1 el tahin, 1 teentje knoflook, 1 el citroensap