Uw wijzigingen worden verwerkt

Gekruide kip met rode linzen, paprika en komkommer raita

  • Breng een pan met water aan de kook voor de linzen. 
  • Voeg het kruidenmengsel toe aan de kippendij, samen met 1 tl zout en flink wat peper. Zorg dat de kip goed bedekt is met het kruidenmengsel en zet even weg.
  • Voeg zout, een laurierblaadje, 2 peperkorrels en 200 gram linzen toe aan het kokende water. Kook gaar in circa 15 minuten en laat uitlekken.
  • Snij ondertussen de wortel in kleine blokjes. Snij de paprika door midden en dan in dunne repen. Hak de knoflook fijn en snipper de uien. 
  • Verhit 4 el olie in een wok of braadpan en voeg de wortel toe. Zet het vuur flink hoog. Voeg na 2 minuten de kip toe en bak deze mooi bruin in circa 3 minuten. Voeg dan de ui, de knoflook en de paprika toe en bak het geheel circa 8 minuten. Roer dan de linzen erdoorheen en warm even goed door. 
  • Rasp terwijl de kip en groenten garen een komkommer en maak deze aan met ca. 125 ml kwark, 1 fijngehakte knoflookteentje (klein), 2 stengels bosui in plakjes, 2 mespuntjes komijn, peper en zout.

Tip: als je nog wat koriander in huis hebt, dan is dat lekker erbij!


Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat