Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gemarineerde mozzarella met tomaatjes, koriander-limoencouscous en gegrilde courgette

  • Totale tijd minuten
3024 Gemarineerde Mozzarella Met Cherry Tomaatjes Korianderlimoen Couscous En Gegrilde Courgette

Ingrediënten

In de box

  • 2 bollen mozzarella
  • 1 Venkel
  • 2 courgettes
  • 6 el koriander
  • 6 tomaten

In Huis

  • 200 gram couscous
  • 1 tl Venkelzaad
  • 2 el limoensap
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el verse basilicum
  • 3 tl oregano
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 200 ml kokend water
  • Olijfolie (besprenkelen naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Rooster voor de marinade de venkelzaadjes in een droge koekenpan op hoog vuur totdat ze gaan springen. Maal ze grof in een vijzel. Doe in een kom. Pers een knoflookteentje, snipper de basilicum en de oregano en voeg samen met het citroensap en de helft van de olijfolie extra vierge bij de venkelzaadjes. Maak op smaak met zout. Breek de mozzarella in brokken en besmeer met de marinade. Zet 15-30 minuten weg.
  2. Was de venkel en snij in hele kleine stukjes. Snij 1/4 (!) van de courgette in hele kleine blokjes. Hak de koriander grof. Rasp de citroenschil en pers het sap uit. Voeg de koriander en citroenrasp bij de venkel- en courgettestukjes samen met peper en zout. Zet even weg.
  3. Snij de rest van de courgette doormidden en dan in dunne plakken om te grillen. Hussel om met een beetje olie. Gril de plakken totdat ze bruin en beetgaar zijn. Als je minder tijd hebt, snij dan de courgette in blokjes en roerbak even op hoog vuur in een wok.
  4. Zet de waterkoker aan en doe 50 gram couscous pp met 50 ml kokend water pp in een hittebestendige kom. Dek goed af en roer na ca. 6 minuten los. Roer vlak voor het serveren de andere helft van de olijfolie extra vierge en de venkel- en courgetteblokjes erdoor.
  5. Leg de gegrilde courgette op een schaal en bestrooi met peper en zout uit de molen.
  6. Snij de cherrytomaten doormidden en verdeel met de mozzarella over de borden. Besprenkel met nog wat olijfolie en peper uit de molen. Serveer met de couscous en de gegrilde courgette