Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gepocheerde eieren

  • Totale tijd minuten
1362 Gepocheerde Eieren

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) eieren
  • 1 tl azijn
  • 10 dl water
icon package

Recept stappen

  1. Zet een wijde pan water op het vuur en breng aan de kook. Voeg een klein scheutje azijn en een snufje zout toe aan het water.
  2. Breek de eieren een voor een in een kopje. Maak met een pollepel een draaikolk in het kokende water en laat de eieren een voor een zachtjes in het midden van de kolk glijden.
  3. De pocheertijd is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het ei, maar met 3-4 minuten voor een middelgroot ei ben je er wel. Het eiwit moet net gestold zijn, maar de dooier hoort vloeibaar!
  4. Echt niet mislukken kan het als volgt: vet een stuk huishoudfolie van ongeveer 30 x 30 cm licht in met een paar druppels zonnebloemolie of andere olie met een neutrale smaak. Plooi met de ingevette kant naar boven de folie in een kopje. Breek een kakelvers ei in het kopje en bind het buideltje dicht met keukentouw. Laat het buideltje in zacht kokend water zakken en kook het ei zolang als gewenst.
  5. <br>Tip: Eieren pocheren is bijna net zo makkelijk als eieren koken. Het is vooral belangrijk om het met verse eieren te doen, een minder vers ei sliert namelijk alle kanten op in het water. Een scheutje azijn in het water en flink wat zout helpen ook het ei bij elkaar te houden.