Uw wijzigingen worden verwerkt

Geroosterde aubergine met salade van kikkererwten, paprika, spinazie en zure room

  • Let op: je hebt twee keer zure room en rode ui nodig deze week.
  • 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de aubergines in de lengte en snij kruislings in met een scherp mes tot onderin, zonder door het schilletje heen te gaan. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en tijm. Leg op wat bakpapier in de voorverwarmende oven. Ze hebben 30-35 minuten nodig.
  • 2. Snipper de rode ui fijn, doe in een bakje, besprenkel met de wijnazijn en zet even weg.
  • 3. Was de spinazie en doe met aanhangend water in een pan. Zet de pan op het vuur en laat de spinazie slinken, dit is zo gebeurd. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  • 4. Snij de paprika in kleine stukjes. Hak de munt en de koriander fijn. Doe allemaal samen in een slabak. Knijp de spinazie uit als deze is afgekoeld en pluk dan weer uit elkaar. Bestrooi met zout en een snufje nootmuskaat en voeg bij de andere groenten.
  • 5. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Laat uitlekken en voeg bij de groenten. Haal de gesnipperde ui uit de azijn en voeg toe. Roer de olijfolie extra vierge erdoor en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensap (mag uit een flesje).
  • 6. Rasp de knoflook (half teentje bij 4p) en meng die door de zure room samen met wat zout en de komijnpoeder.
  • 7. Check of de aubergines goed gaar zijn.
  • Serveer met de kikkererwtensalade en de zure room.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat