Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Geroosterde groenten met zoete kruiden

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) pastinaak
  • 8 stuk(s) gele peen

In Huis

  • 1 tl zeezout
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 borrelglaasje(s) chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 snufje(s) kruidnagelpoeder
  • 2 tl honing
  • 4 el plantaardige olie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 180 C.
  2. Maal alle kruiden in een vijzel tot een poeder.
  3. Snijd de uien in parten. Was de pastinaken en snijd in stukken van ca. 3 cm. Was de wortels en snijd in stukken van ca. 3 cm.
  4. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de groenten over.
  5. Strooi de kruidenpoeder over de groenten en besprenkel met honing en olie. Meng goed door elkaar.
  6. Rooster de groenten in het midden van de oven goudbruin in ca. 20 minuten.
  7. Serveer met een vleesvervanger of een omelet.