Uw wijzigingen worden verwerkt

Geroosterde knoflookaardappeltjes en een omelet met Nieuw-Zeelandse spinazie, paprika en pecorino

  • Let op je hebt vaker ui nodig deze week. 
  • 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappels en snij in wedges/partjes. Hussel ze in een mengkom met zout, peper en paprikapoeder en de helft van de aangegeven hoeveelheid olie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet de helft van de knoflooktenen stevig in de schil en leg de stukjes tussen de aardappels. Schuif gedurende ca. 30 minuten in de oven.
  • 2. Snij de ui doormidden en in halve ringen. Smelt een klontje boter met wat olie in een grote wok en bak daarin de ui zachtjes totdat hij bruint.
  • 3. Snij intussen de paprika doormidden en in dunne halve ringen. Voeg bij de uien en bak mee tot beide wat bruin zijn.
  • 4. Hak de andere helft van de knoflook fijn. Haal de Nieuw Zeelandse spinazie van de stelen. De kleine dunne steeltjes kan je eten, de dikkere zijn niet zo lekker. Voeg knoflook bij de paprika en ui en bak mee.  Roerbak de spinazie mee tot geslonken. Maak goed op smaak met peper en zout en doe alles in een ingevette ovenschaal.
  • 5. Breek de eieren en klop los, met peper en zout. Rasp de helft van de pecorino bij de eieren. Rasp de rest van de percorino boven de schaal. Giet over de groenten en schuif gedurende 20 minuten in de oven. 
  • 6. Serveer de omelet met de gebakken aardappels en wat mayo naar smaak.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat