Uw wijzigingen worden verwerkt

Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus

Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus
Bereidingstijd: 50 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Peen (g)50100150200
Gele biet (g)100200300400
Knolselderij (g)50100150200
Salie (blaadje(s))1,534,56
Gnocchi (g)150300450600
Champignons (g)100200300400
Ui (stuk(s))0,50,50,751
Peterselie (el)0,250,50,751
Tijm (tl)0,250,50,751
Baharat kruiden (tl)0,250,50,751
Creme fraiche (g)255075100
Winterpostelein (zakje(s))1111

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Olijfolie (el)1234
Knoflook (teentje(s))0,50,511
Olie om te bakken ()
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Let op: je hebt deze week vaker knolselderij, ui, tijm en peen nodig.
  • 1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • 2. Schil de peen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Schil de bietjes en snij in evengrote stukjes. 
  • 3. Schil de aangegeven hoeveelheid knolselderij en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. 
  • 4. Doe alle groenten in een mengkom met flink wat zout en de helft van de olijfolie. Leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en leg de blaadjes salie erop. Schuif gedurende 25-30 min in de oven.
  • 5. Meng de gnocchi met de andere helft van de olie. Doe de oven na 15 min open, voeg de gnocchi bij de groenten en hussel het samen goed om. 
  • 6. Snij de champignons fijn (of in 4en als je minder tijd hebt). Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snij de peterselie fijn en ris de tijm.
  • 7. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit daarin de ui samen met de tijm. Voeg zodra glazig de knoflook en champignons toe en bak mee. Laat het vocht wat verdampen. Voeg bij de champignons, samen met de baharat-kruiden, de crème fraîche en zout en peper naar smaak.
  • 8. Was de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge. 
  • 9. Leg op elk bord wat winterpostelein en serveer daarop de geroosterde groenten en gnocchi. Doe daaroverheen de paddenstoelensaus.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat