Uw wijzigingen worden verwerkt

Gesmoorde prei met feta, eieren en een broodje

Gesmoorde prei met feta, eieren en een broodje
Bereidingstijd: 40 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Prei (g)200400600800
Citroenrasp (tl)0,250,50,751
Winterpostelein (g)255075100
Citroensap (el)0,250,50,751
Eieren (stuk(s))2468
Feta (g)3570110140
Za'atar kruiden (tl)1234
Petit pain bruin (stuk(s))1234

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Komijnpoeder (tl)0,250,50,751
Boter (g)7,5152030
Olijfolie om te bakken (el)0,250,50,751
Zout (tl)0,10,30,40,5
Kokend water (ml)75150225300
Groentebouillon (blokje(s))0,10,30,40,5
Olijfolie (extra vierge) (el)0,511,52


Download PDF
  • Let op, je hebt vaker citroen nodig deze week.
  • 1. Snij de prei in ringen van 0,5 cm en was goed.
  • 2. Rooster het komijnpoeder in een pan en schep op een bordje. Zet apart.
  • 3. Zet de waterkoker aan. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 4. Smelt de boter en olie om te bakken in dezelfde pan. Voeg als de boter begint te schuimen de prei toe met het zout en lekker veel peper. Bak de prei een aantal minuten. Schep af en toe om en laat niet verkleuren.
  • 5. Rasp de citroenschil.
  • 6. Roer de komijn en citroenrasp bij de prei en voeg het kokend water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat zachtjes ca. 5 minuten koken.
  • 7. Bak de broodjes af in de oven in 8-10 minuten.
  • 8. Was intussen de winterpostelein en hak grof. Roer bij de prei als het vocht is verdampt. Breng op smaak met het citroensap.
  • 9. Maak 6 kuiltjes in het preimengsel en breek in elke kuil een ei. Kruimel de feta rondom de eieren. Dek af en laat de eieren in ca. 5 minuten stollen. Breng op smaak met peper en zout.
  • 10. Roer de za’atar door de olijfolie extra vierge samen met een beetje zout naar smaak. Besprenkel de eieren hiermee als ze gaar zijn en serveer direct met de gebakken broodjes.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat