Uw wijzigingen worden verwerkt

Gesmoorde scharrelhoenbouten met roseval aardappeltjes en bleekselderij

  • Breng 1 liter water met 2 kippenbouillonblokjes aan de kook in een pan. 
  • Kerf de tomaten aan de onderkant kruislings in. Doe ze in de pan met kokende bouillon en laat de tomaten daar 10 seconden in koken. Vis de tomaten uit de pan met een schuimspaan of andere grote lepel en laat ze afkoelen onder stromend water. Bewaar de bouillon!
  • Haal met een klein mesje de velletjes van de tomaat. Snij de tomaten in blokjes (hoef niet netjes) en zet even weg voor later gebruik
  • Pel de uien en snipper deze. Hak de knoflooktenen fijn. Was de bleekselderij en snij in lengte doormidden en vervolgens in blokjes van 1cm. 
  • Was en snij de roseval aardappel met schil door in de lengte en dan  in gelijke parten van ca. 1cm breed. 
  • Pak de kippenbout met twee handen vast en breek hem door midden. Snij hem vervolgens op de knik door zodat je 2 stukken hebt.
  • Bestrooi de kip met peper, zout en tijm, en braad de kip in een ruime braadpan aan alle kanten goudbruin aan op hoog vuur, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.  Haal dan uit de pan en houd warm onder een deksel of folie.
  • Bak de ui in dezelfde pan totdat ze glazig worden en voeg dan knoflook en bleekselderij toe en bak het geheel even goed door. Voeg hierna de tomatenblokjes en de bouillon toe. Breng aan de kook.
  • Doe dan eerst de kippenpoten terug in de pan, daarna de aardappelpartjes en duw alles onder water. Breng het geheel weer aan de kook en laat ca. 25 minuten sudderen op laag vuur. Haal na 10 minuten de deksel van de pan en proef of er nog wat peper en zout bij moet. 
  • Vis de kipdelen na 25 minuten uit de pan, leg onder de grill of in een koekenpan en bak totdat ze weer een knapperig bruin velletje hebben. 
  • Serveer  de kip, aardappel en groenten in een diep bord.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat