Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gestoofde venkel met rozemarijnpuree, geroosterde paprika, olijfjes, rucola en amandelen

  • Totale tijd minuten
Roodlofsalade met yoghurtdressing, dorade en oven aardappels | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 g aardappelen
  • 2 stuk(s) venkel
  • 3 bakje(s) cherrytomaatjes
  • 80 g amandelen
  • 100 g olijven
  • 1 zakje(s) rucola

In Huis

  • 3 teen knoflook
  • om te bakken olijfolie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels, snij doormidden of in vieren en zet ze op in een laagje water met wat zout. Breng aan de kook en laat met deksel ca. 15 min gaar koken.
  2. Haal het loof en het kontje van de venkel. Snij doormidden en snij het hart eruit. Leg op de snijkant en snij in hele dunne plakken.
  3. Hak de knoflook fijn.
  4. Verwarm in een wok of koekenpan wat olie en bak daarin de venkel even aan. Doe na een minuut een derde van de knoflook erbij. Hussel om en laat met deksel zachtjes gaar stoven. Halveer ondertussen de tomaatjes.
  5. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Blijf erbij, het kan snel gaan! Hak ze grof, doe in een schaaltje en zet op tafel.
  6. Verwarm in dezelfde koekenpan op laag (!) vuur een scheut olijfolie, strooi de rozemarijn daarbij samen met wat peper en zout. Fruit heel zachtjes (!) de andere twee derde van de knoflook.
  7. Leg als de geuren van de knoflook en rozemarijn vrijkomen de tomaatjes er met de snijkant naar beneden bij. Laat 5 min zachtjes pruttelen. Ze moeten warm zijn maar nog wel heel.
  8. Zet de olijfjes in een schaaltje op tafel.
  9. Was de rucola met behulp van een slacentrifuge.
  10. Doe de tomaatjes als ze klaar zijn met behulp van een schuimspaan in een schaaltje en zet ook op tafel. Bewaar de rozemarijnolie en het vocht van de tomaatjes.
  11. Als de venkel beetgaar is, breng dan op smaak met peper en zout.
  12. Stamp de aardappels fijn met de rozemarijnolie. Roer vlak voor het serveren de rucola erdoor. Serveer met de gestoofde venkel en laat iedereen aan tafel tomaatjes, olijven en amandelen naar smaak erbij scheppen.
  13. <br>Let op: je hebt elders deze week ook rucola nodig!