Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gevulde aubergine en coeur de boeuf met lamsgehakt en couscous

  • Totale tijd minuten
1415 Gevulde Aubergine En Coeur De Boeuf Met Lamsgehakt En Couscous

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuk(s) aubergine
  • 4 stuk(s) coeur de boeuf tomaten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 300 g bulgur
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 zakje(s) rucola
  • 200 ml groentebouillon
  • 4 el olijfolie
  • 4 tl azijn
  • 1 tl mosterd
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 besprenkelen provencaalse kruiden
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet genoeg water op voor de couscous.
  2. Halveer de aubergines in de lengte en verwijder met de punt van een lepel het binnenste gedeelte. Laat 1 cm van de buitenkant intact. Snij het vruchtvlees klein. Snij de hoed (bij het steeltje) van de coeur de boeuf tomaten eraf. Haal het vruchtvlees eruit en snij in kleine blokjes. Laat de tomatenblokjes een beetje uitlekken in een vergiet. Snij de ui en de knoflook fijn.
  3. Maak de bouillon klaar en houd warm. Bereid de couscous zoals op de verpakking staat.
  4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak ui en knoflook zachtjes aan. Voeg het auberginevlees toe en bak 3 minuten zachtjes mee. Voeg de tomaten blokjes toe en bak even mee. Voeg dan het lamsgehakt en de kruiden toe en bak mee tot het gaar is. Voeg de helft van de couscous aan het vleesmengsel en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de andere helft van de couscous.
  5. Kerf met een mes de uitgeholde aubergines aan de binnenkant een beetje in (bevordert het gaar worden) en bestrooi met wat zout. Doe hetzelfde met de tomaten. Vul de groenten met het vleesmengsel en zet naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de bouillon over. Dek lichtjes af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie in de laatste 10 minuten om de bovenkant een beetje bruin te laten worden.
  6. Maak intussen de rucola aan met een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd en wat peper en zout.
  7. Haal de aubergines en tomaten uit de oven, giet het vocht uit de ovenschaal over de overgebleven couscous, meng deze even goed door en dien alles op met de rucolasalade.
  8. Je kan eventueel overgebleven gehaktmengsel door de rest van de couscous mengen.