Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gevulde Turkse paprika's met köftegehakt en geitenkaas

  • Totale tijd minuten
Gevulde Turkse paprika's met köftegehakt en geitenkaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks paprika
  • 1 stuks ui
  • 2 stuks aubergine
  • 200 gram kipgehakt köfte gekruid
  • 150 gram Sikkepit geitenkaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 1 blik cherrytomaatjes
  • 1.5 tl tomatenpuree
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 10 gram gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de paprika's overdwars doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Snipper de ui en snij de cherrytomaatjes doormidden. Snij de aubergine in kleine blokjes
  3. Verhit olie in een koekenpan en bak de ui ca. 7 minuten zachtjes aan totdat hij glazig is geworden. Pers de knoflook erbij en voeg de aubergine toe, bak een paar minuten tot de aubergine wat zachter is geworden. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Voeg als het gehakt rul gebakken is de cherrytomaatjes, tomatenpuree, chilipoeder en komijnpoeder toe en roer goed door. Voeg de gedroogde tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Rasp de kaas.
  6. Vul de paprika helften met het gehaktmengsel en zet in een passende ovenschaal. Schuif in het midden van de oven een bak 20 minuten. Bestrooi de paprika's na 20 minuten met de geraspte kaas en plaats nog 10 minuten in de oven totdat de paprika zacht wordt en de kaas een bruin korstje heeft gekregen.
  7. Lekker met bijvoorbeeld een gemengde salade.