Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Hasselback potatoes met tartaar speciaal, gebakken ui en salade

Rund

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 10 gram peterselie
  • 0.5 krop eikenbladsla
  • 1 ui
  • 4 tartaar speciaal

In Huis

  • 600 gram licht kruimige aardappelen
  • 6 el boter
  • 6 el geraspte kaas
  • naar smaak paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 4 ansjovis
  • 6 el mayonaise
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 tl Worcestershire saus
  • 50 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • om te garneren parmezaanse kaas
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Smelt 4 el (bij 4p) van de boter. Schil de aardappelen. Leg een aardappel in de holte van een grote lepel en snij in dunne plakjes tot een halve cm van de bodem, zodat de aardappel aan de onderkant aan elkaar blijft zitten. Doe dit ook met de rest van de aardappelen.
  2. Veeg de aardappels droog en zet ze met de ingesneden kanten naar boven in een beboterde ovenschaal. Zorg dat ze netjes naast elkaar staan en goed in de schaal passen zodat ze niet omvallen. Snij zo nodig een dun plakje van de onderkant zodat ze steviger staan.
  3. Kwast de aardappels in met de boter. Bestrooi met zeezout. Schuif in de oven. Kwast ze na 30 minuten nog een keer in met boter. Bak dan nog 20 min. Bestrooi met de geraspte kaas. Strooi er dan nog wat paprikapoeder over en zet nog ca. 5 min in de oven tot de kaas mooi bruin is.
  4. Maak in de tussentijd saus voor de salade. Pers de knoflook en snij de ansjovis fijn. Meng beiden met de mayonaise, mosterd en de Worcestershire sauce. Roer er als laatste de geraspte Parmezaanse kaas door. Verdun zo nodig met een klein beetje water. Breng op smaak met wat peper zout.
  5. Hak de peterselie fijn. Snij de sla in kwarten. Leg op een bordje. Verdeel er de saus erover en bestrooi met wat gehakte peterselie. Garneer met wat flinters Parmezaanse kaas en ansjovisfilet.
  6. Snij de ui fijn en bak aan in wat olijfolie tot zacht.
  7. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout en bak mooi bruin en rosé in ca. 4 min aan iedere kant.
  8. Serveer met de gebakken ui, de hasselbacks en de salade.