Uw wijzigingen worden verwerkt

Herfstburger met bloemkool-kikkererwtensalade en granaatappel

Herfstburger met bloemkool-kikkererwtensalade en granaatappel
Bereidingstijd: 45 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Kikkererwten (blikje(s))0,511,52
Bloemkool (g)200400600800
Rode ui (stuk(s))0,250,50,751
Boerenkool (g)75150225300
Dragon (g)2,557,510
Peterselie (g)5101520
Citroensap (el)0,511,52
Herfstburgers (stuk(s))1234
Granaatappel (stuk(s))0,250,50,751

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Olijfolie (scheutje(s))0,511,52
Paprikapoeder (tl)0,511,52
Komijnpoeder (tl)0,10,30,40,5
Knoflook (teentje(s))0,250,50,751
Olijfolie (extra vierge) (el)1234
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Let op je hebt vaker boerenkool en citroen nodig.
  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met water op voor de boerenkool.
  • 2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Meng met de olijfolie, het paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Verdeel over een lage ovenschaal en schuif ca. 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • 3. Verdeel intussen de bloemkool in roosjes en snij de stronken in stukjes. Snij de rode ui in acht parten. Meng de bloemkool en ui met een scheut olijfolie, het komijnpoeder en het peper en zout. Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif ca. 25 minuten bij de kikkererwten in de oven totdat alles gaar is.
  • 4. Verwijder de nerf van het boerenkoolblad. Snij het blad in repen en blancheer ca. 5 min. tot de boerenkool gaar is.
  • 5.Hak de dragon en peterselie fijn.
  • 6. Maak de dressing. Pers de citroen en knoflook boven een grote kom en meng met de olijfolie extra vierge en zout en peper naar smaak. Voeg de bloemkool, ui, boerenkool, de verse kruiden en kikkererwten toe en meng goed.
  • 7. Bak de herfstburgers in een koekenpan zachtjes een paar minuten aan elke kant totdat ze bruin en warm zijn. Haal intussen de zaadjes uit de granaatappel als volgt: rol de appel stevig heen en weer over het aanrecht zodat de pitjes wat los gaan zitten. Halveer, hou boven een kom en sla stevig op de achterkant met een houten lepel zodat de pitjes eruit vallen. Doe een schort voor! Bekijk zo nodig een instructiefilmpje.
  • Tip: je kunt de dikke stelen van het bloemkoolblad in repen snijden en bij de roosjes en stronkjes in de oven doen!

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat