Uw wijzigingen worden verwerkt

Home made kippensoep met groenten, bonen en spelt

Home made kippensoep met groenten, bonen en spelt
Bereidingstijd: 120 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Kippenbout (stuk(s))1234
Prei (stuk(s))0,250,50,751
Uien (stuk(s))0,250,50,751
Zoete aardappel (stuk(s))0,30,50,751
Boerenkool (g)50100150200
Brood (naar smaak)
Winterpeen (stuk(s))0,250,250,50,5
Bleekselderij (stengel(s))0,511,52
Knoflook (teentje(s))1234
Zwarte peperkorrels (tl)0,250,50,751
Laurier (blaadje(s))0,511,52
Spelt (g)50100150200
Adukibonen uit blik (g)100200300400
Citroenrasp (el)0,250,50,751


Download PDF
  • 1. Snij de kippenbouten op het gewricht in twee├źn.
  • 2. Snij de prei in ringen. Snij de ui in kwarten. Snij de winterwortel en bleekselderij in stukjes. Plet de knoflook.
  • 3. Doe het vlees en de groenten met de knoflook, zwarte peperkorrels en laurierblaadjes in de pan. Schenk er 2 liter (bij 4p) water bij. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook.
  • 4. Draai het vuur laag en laat 90 min zachtjes trekken.
  • 5. Giet de bouillon door een zeef in een grote pan. Hou de kip apart.
  • 6. Schil de zoete aardappel en snij in flinke stukken.
  • 7. Voeg samen met de spelt toe aan de bouillon en breng aan de kook.
  • 8. Doe het deksel op de pan en kook ca. 20 min totdat de spelt zacht is geworden.
  • 9. Haal het kippenvlees van het bot en voeg toe aan de soep.
  • 10. Giet de adukiboontjes af. Ris de boerenkoolbladeren van de nerf en hak fijn. Doe de boerenkool en adukiboontjes in de soep en laat nog 5 min koken.
  • 11. Roer de citroenrasp erdoor en serveer met een stuk brood.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat