Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indiase lamscurrystoof met paksoi, rijst en yoghurt

Rund

  • Totale tijd minuten
1395 Lamscurry Met Paksoi En Rijst

Ingrediënten

In de box

  • 300 g Basmatirijst
  • 600 g Paksoi
  • 700 g Lamscurry
  • naar smaak Yoghurt

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 2. Zet 75 gram rijst per persoon op in 150 ml water per persoon. Kook zachtjes gaar in circa 10 minuten.
  2. 3. Snij de onderkant van de paksoi, haal de bladeren eraf en was deze goed. Snij de paksoi in stukjes van ca. 2cm. Hou het wit en het loof gescheiden. Hak de knoflook fijn.
  3. 4. Doe de kant en klare lams-kalfscurry in een pannetje en warm rustig op.
  4. 5. Verwarm een scheutje olie in een wok. Fruit hierin heel kort de gehakte knoflook en voeg dan het wit van de paksoi erbij. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Stoof ongeveer 5 minuten totdat het wit van de paksoi zacht begint te worden, roer af en toe even om en bestrooi met wat zout. Voeg het gesneden loof van de paksoi toe en draai het vuur weer hoog. Roerbak het loof nog even mee.
  5. Serveer de curry met de paksoi en de rijst. Laat iedereen naar smaak een schep yoghurt door de curry roeren.
  6. <br>1. Let op: je hebt twee keer rijst nodig deze week!