Uw wijzigingen worden verwerkt

Indische hutspot met pittige paneer

Indische hutspot met pittige paneer
Bereidingstijd: 35 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Winterpeen (g)125250375500
Ui (g)125250375500
Specerijenmengsel (bakje(s))0,510,751
Eigenheimer aardappelen (g)2505007501000
Paneer (pakje(s))0,511,52

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Olie (om te bakken)
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Kerriepoeder (tl)0,511,52
Zonnebloemolie (om te bakken)
Ketjap asin (el)0,511,52
Water (el)0,511,52
Sambal manis (tl)0,511,52
Boter (klontje(s))1111
Melk (scheutje(s))1111
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • NB. je hebt vaker ui nodig deze week. In het specerijenbakje voor 4p zit: 2 tl komijnzaad en 2 tl kurkuma, in het bakje voor 2p zit de helft. 
  • 1. Schil de winterpeen, snij in de lengte doormidden en snij in halve maantjes van een halve centimeter dik. Schil en snij de ui in halve ringen. Fruit de ui in wat olie of boter aan in een braadpan en voeg het specerijenmengsel toe. Voeg als de ui glazig is, de winterpeen toe en fruit mee. Voeg peper en zout toe en dan een klein scheutje water. Dek af en sudder gaar in ca. 25 minuten.
  • 2. Schil de aardappels, snij in stukken en zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  • 3. Hak de knoflook fijn. Snij de paneer in dobbelsteentjes van ca 1 cm. Bestrooi met het kerriepoeder en hussel even om.
  • 4. Verwarm in een koekenpan wat zonnebloemolie (olijfolie wordt niet heet genoeg) en bak de dobbelsteentjes mooi bruin. Haal ze uit de pan, leg op wat keukenpapier en bestrooi met een snufje zout. 
  • 5. Fruit nu de knoflook heel even aan in dezelfde pan en voeg direct de ketjap asin (of sojasaus) en het water toe en roer dan de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn).  
  • 6. Roer de blokjes weer door de saus en laat op een zacht vuurtje inkoken terwijl je de hutspot afmaakt. Stamp de aardappels grof met een klontje boter en een scheutje melk, de puree hoeft niet heel nat te zijn want er zit ook vocht bij de wortel en ui. 
  • 7. Voeg de puree bij de groenten en roer goed door (of stamp grover, naar smaak). Breng op smaak met peper en zout.
  • 8. Serveer met de pittige paneer en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat