Uw wijzigingen worden verwerkt

Italiaanse ovenschotel met gehakt en courgette

Italiaanse ovenschotel met gehakt en courgette
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Aardappelen (g)150300450600
Rundergehakt (g)100200300400
Ui (stuk(s))0,250,50,751
Wortel (stuk(s))0,250,50,751
Courgette (stuk(s))0,250,50,751
Rozemarijn (takje(s))0,50,511
Gepelde tomaten (g)100200300400
Olijfolie (extra vierge) (el)0,511,52
Knoflook (teentje(s))0,511,52
Mozzarella (bol(len))0,250,50,751
Geraspte kaas (g)15253550
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Kook de aardappels in de schil 10 minuten voor. Verwijder schil en snij in plakken.
  • Verwarm de oven op 180 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de wortel in dunne plakjes.
  • Verhit de olie in een pan en bak de ui en wortel toe totdat de ui zacht wordt. Voeg het gehakt toe en bak m.b.v. een vork rul en bruin. Voeg dan de knoflook toe en laat nog een paar minuutjes op middelhoog vuur bakken.
  • Snij de helft van de courgette in blokjes en de andere helft in plakken. Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Voeg de blokjes courgette toe aan het gehakt en bak nog 2 minuutjes mee. Breng het geheel op smaak met de rozemarijn, peper en zout. Doe de gepelde tomaat er bij en laat het 15 minuten pruttelen zodat de saus wat kan indikken.
  • Vet in de tussentijd een ovenschaal in met een beetje olie en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Bestrooi met een beetje peper en zout. Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes. Snij de mozzarella in dunne plakken en verdeel over het gehakt.
  • Dek de ovenschotel af met een laag aardappelschijfjes afgewisseld met courgetteschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat