Uw wijzigingen worden verwerkt

Japanse kip met kardemomrijst en roerbak van paksoi en witte kool

Japanse kip met kardemomrijst en roerbak van paksoi en witte kool
Bereidingstijd: 40 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Kardemompeulen (stuk(s))1234
Komijnzaad (tl)0,250,50,751
Rijst (g)75150225300
Uien (stuk(s))0,250,50,751
Gember (el)0,511,52
Peen (g)255075100
Witte kool (g)75150225300
Paksoi (stuk(s))0,511,52
Japanse kip (g)100200300400
Limoen (stuk(s))0,250,50,751
Koriander (naar smaak)

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Water (ml)150300450600
Knoflook (teentje(s))1234
Olie om te bakken ()
Groentebouillon (blokje(s))0,250,50,751
Sambal (optioneel)
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Let op, je hebt meerdere keren witte kool, peen en ui nodig deze week.
  • 1. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
  • 2. Hak de knoflook fijn en kneus de kardemonpeulen. Verhit wat olie in een pan. Fruit de helft van de knoflook, kardemom en komijn ca. 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en schep even om zodat hij glazig wordt. Voeg het kokende water toe. Verkruimel het groentebouillonblokje eroverheen. Doe de deksel op de pan en laat de rijst op laag vuur gaar koken. Controleer of hij niet aanbrandt, gebruik evt. een vlamverdeler.
  • 3. Snipper de ui fijn. Rasp de gember. Fruit de ui, gember en de andere helft van de knoflook in een paar minuten in een wok of hapjespan. Voeg als je dat lekker vindt een theelepel sambal toe en fruit even mee.
  • 4. Schil de peen en snij of schaaf in dunne plakjes. Voeg toe aan het ui-gember mengsel. Snij de witte kool in dunne reepjes en voeg toe. Schep regelmatig om. Snij het wit van de paksoi in halve maantjes en voeg toe. Roerbak tot beetgaar.
  • 5. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de Japanse kip in ca. 8 minuten gaar.
  • 6. Snij het blad van de paksoi in repen en doe op het laatst bij de groenten.
  • 7. Rasp de schil van de limoen.
  • 8. Breng de groenten op smaak met zout, peper en limoensap naar smaak. Verdeel wat koriander erover. Strooi de limoenrasp over de kip en schep om.
  • 9. Serveer de kip met de rijst en groenten.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat