Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kabeljauw met bloemkool, rode linzenpuree en kappertjes-peterselie olie

Vis

  • Totale tijd minuten
Wk 25 kabeljauw rode linzenpuee bloemkool kappertjes

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram rode linzen
  • 800 gram bloemkool
  • 2 el peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 4 filets kabeljauw
  • 6 el yoghurt
  • kneepje citroensap naar smaak

In Huis

  • 10 el olijfolie (extra vierge)
  • om te bakken olie
  • 1 klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de linzen in een vergiet en zet op met ongeveer 1 cm water boven de linzen. Breng aan de kook en laat zachtjes 15 a 20 minuten gaar koken.
  2. Zet een grote pan met een laag water en zout op voor de bloemkool. Haal de vis uit de koeling om op temperatuur te komen.
  3. Breek de bloemkool in kleine roosjes. Kook gaar in circa 6 minuten vanaf het moment dat het weer kookt. Giet af en hou warm.
  4. Hak de peterselie fijn en meng met 2/3 (!) van de olijfolie extra vierge en de kappertjes.
  5. Verwarm in een koekenpan een beetje olie met wat boter. Bestrooi de vis met peper en zout. Wacht tot de boter stopt met schuimen en bruin wordt en bak de vis een paar minuten op de huid. Draai dan kort even om. De vis moet net niet meer glazig zijn.
  6. Giet intussen de rode linzen af (indien nodig) en pureer grondig, samen met de rest van de olijfolie extra vierge. Roer de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap.
  7. Serveer de vis met de rode linzenpuree en bloemkool en besprenkel alles rijkelijk met de kappertjes-peterselie olie.
  8. Weet je al dat de vis niet op dag 1 of 2 gaat eten? Vries deze dan in, dan blijft ze het lekkerst Ontdooien > 20 minuten in een bak lauw water.