Uw wijzigingen worden verwerkt

Kabeljauwfilet met citroenmosterdsaus op een bedje van raapstelenstamp

Kabeljauwfilet met citroenmosterdsaus op een bedje van raapstelenstamp
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Kabeljauw (stuk(s))1234
Raapstelen (bosje(s))0,511,52
Aardappelen (kilo)0,250,50,751
Boter (g)50100150200
Room (ml)63125188250
Melk (ml)13253850
Knoflook (teentje(s))0,10,30,40,5
Citroen (stuk(s))0,30,50,81
Bladpeterselie (el)0,511,52
Uien (stuk(s))0,30,50,81
Visbouillon (ml)100200300400
Droge witte wijn (ml)3875113150
Peperkorrels (stuk(s))2468
Sjalot (g)3875113150
Grove mosterd (el)0,250,50,751
Peper en zout (naar smaak)


Download PDF
  • Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Stamp de aardappelen fijn met een stamper en voeg eerst 1/3 van de boter toe, dan  1/4 van de room en beetje bij beetje de melk toe tot je een mooie smeu├»ge puree hebt. Voeg dan een beetje citroensap naar smaak, peper, zout en knoflook toe en roer even goed door elkaar.  
  • Houd warm tot de vis klaar is. Roer er vlak voor het opdienen met een houten lepel de raapstelen doorheen en warm nog even door tot de puree goed warm is maar de raapstelen niet helemaal geslonken.
  • Doe de bouillon, wijn en peperkorrels in een pan en verhit. Bestooi de kabeljauw met peper en zout en pocheer de vis gaar in ca. 10 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm terwijl je de saus maakt.
  • Smelt 1/4 van de boter in een ondiepe pan. Bak de ui 2-3 minuten op lag vuur tot ze glazig is. Giet er ca 200 ml van het pocheervocht bij en laat het aan de kook komen. Kook in tot de helft. Voeg dan de rest van de room toe en laat weer zachtjes tot de helft inkoken. Klop de rest van de boter er door en dan de mosterd, het sap en de schil van de citroen door. Breng op smaak met peper en zout. Leg de visfilets in de saus. Warm even door en bestrooi met peterselie.
  • Dien op met de raapstelenstamp.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat