Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kalfsgehaktballen met gekookte Beemster valery aardappels, mosterd-crèmesaus en gebakken bloemkool

Rund

  • Totale tijd minuten
Kalfsgehaktballen met gekookte Roseval aardappels, mosterd-crèmesaus en gebakken bloemkool | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks bloemkool
  • 200 gram peen
  • 1000 gram Beemster valery aardappelen
  • 4 stuks kalfsgehaktballen
  • 2 el peterselie
  • 1 bakje crème fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • klont boter
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tl mosterd
  • 1 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in kleine blokjes.
  2. Schil de peen en snij in blokjes.
  3. Verwarm in een wok wat olie en bak hierin de bloemkool en peen bruin en gaar in ca. 20 minuten. Schep af en toe om, het mag lekker verkleuren. Voeg als het niet snel genoeg gaart een eetlepel water toe en dek nog even af zodat het gaar kan stomen.
  4. Schil de aardappels en snij in tweeën. Zet op in een laagje gezouten water, breng aan de kook. Kook in 15-20 minuten gaar.
  5. Verwarm een klont boter en wat olie in een koekenpan. Bak de gehaktballen rustig rondom bruin en meer of minder gaar naar smaak in 10-15 minuten.
  6. Snij de peterselie en de knoflook fijn en voeg bij de gare groenten. Schud een paar keer om en breng op smaak met peper en zout. Dek af tot gebruik.
  7. Haal de gehaktballen uit de pan en leg even apart op een bord. Roer de crème fraîche bij het bakvet. Voeg de mosterd en de suiker toe en breng op smaak met zout en peper. Warm goed door.
  8. Serveer de gehaktballen met de aardappels, groenten en de mosterdcrèmesaus.