Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kalfsoester met tomaten-muntsaus en ingelegde citroen

Rund

  • Totale tijd minuten
Stock Kooktafereel Voorbeeld We Maken Zelf Nog Iets

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 takje(s) Munt
  • 4 stuk(s) Kalfsoester

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Schil van ingelegde citroen
  • 2 el Olijfolie
  • 400 g Gepelde tomaten
  • 1 tl Kaneel
  • 500 g Verse linguine
  • 1 klontje(s) Boter
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de schil van de ingelegde citroen zeer fijn.
  2. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui zachtjes aan totdat hij glazig wordt. Voeg dan de gehakte knoflook toe en bak heel even mee. Blijf er bij en roer want de knoflook mag niet verbranden, anders wordt alles bitter. Doe de gepelde tomaten inclusief sap in de pan. Maak de tomaten iets fijn met een houten spatel en breng aan de kook. Voeg peper en zout toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel. Snij de munt fijn. Voeg de kaneel en munt toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  3. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
  4. Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de kalfsoesters met peper en zout. Bak het vlees om en om bruin van buiten en rosé van binnen in ca. 4 minuten aan iedere kant.
  5. Serveer de tomatensaus over de linguine en bij het vlees. Bestrooi de saus met wat ingelegde citroen.